Cari Hotel Percutian Murah DiSeluruh Dunia Disini

Tuesday, January 26, 2016

Pertunangan adik sepupu

Hari minggu lepas.
Majlis Menerima Tanda Pertunangan 
antara adik sepupu Nafahatul Halwa dgn pasangan Md Nur Safwan.

Sebelum dipanggil keluar lets wefie dgn adik sepupu.

From my phone :)

Sempat bergambar with the sisters.
Dalam kesibukkan family berebut kan ambil gambar hehe

Hantaran yg diterima.
Family dah target hantaran makanan tu.
Ofcourse in my family its for share! hahaha


Dengan pasangannya lepas selesai acara.
But family masih belum balik and so sesi suai kenal bersama ahli kluarga.
We never met him jua. Berkenalan siapa sepupu, siapa uncle, siapa babu/aunty and so on.


Kek sempena majlis pertunangan.


Menyempati begambar with sikecilsss of the family.
Anak2 buah yg lama dah nda jumpa.
Few of them awal balik dah.

Curly hair boy Naufal.

New addition in the family.
Please to meet you Wen Hua Lai@Huzaif  :) 

Baby Faez senang dibawa baibun.
Geram ati rasa mau cubit bekali kali pipinya ni.

Saturday, January 23, 2016

All at once!

Assalamualaikum
selamat pagi semua
hari ni baru berkhabaran semula

2 minggu berkejaran buat itu ini
mostly related on works and my small biz
but dalam 2 minggu ni jua settle my room wall. 
lama dah plan mau break the wall dan tukar cat.
looks like the parents said its an OK time since my dad dah retired bole liatkan contractor do their works. 
or else aku lah terpaksa mintak cuti monitor diorang bekerja and look after the house during the day kan kan kan

not into this shoe's color. beli pun saja2 for casual wear.
tapi end up kasut kerja. pakai bila ada work errands. senang tukar and most importantly Selesssssaaa amat! good thing tapaknya rubber boleh jadi running shoes haha
regular works shoes i have 2 and plus 1 safety boots.
thinking to add more for changing shoes utk kerja luar bukan utk pergi site.
heh! baru tah tepikir mau beli shoes for work nah
tapak rubber is the choice! soon bila ada time for shop


 
 ok Alhamdulillah another personal project last week bermula.
NO MORE Guava color! hello new color for new year :) i guess hehe


 Alhamdulillah i have been blessed with so many good friends.
pernah kata kan.. eventho we dont meet always but we always keep in touch in WhatsApp.
masa do work errands few days ago, sempat jua met some of them.
these 3 work in the same building so HALO HALO in the group ask them to come down
hahaha sounds macam lady boss lah pulak
gossips, updates, hugs and ofcourse wefie!

 
 i love cooking.
walau se-busy mana pun aku during the day, kalau balik je kerja nda sah hari2 ku nda migang pisau and sesaban hehe yelatuuu
walaupun tired, rasa2 malam tu mau dinner western lah. 
and so sempat lah beli bahan for dinner.
spaghetti yg senang je.


ada 1 night tu sempat jua tolong my sister buat our all-time favourite pudding.
katanya mau bawa keOfis utk acara tahlil.
mau hidangan dibuat the night before bukan pagi2 before turun kerja, takut nda sempat buat.
she chose topping kokokrunch instead of yg biasa buah-buahan tu.
the next day she update ada yg bawa same pudding with fruit topping! hahaha
tapi syukur all lesap habis dimakan.
ya lah kan, thats what Cook always hoping for.. bila masak, ia habis dimakan bukan dibuang kan kan kan.

its weekend people. today kerja halfday! utk swasta ye
hopefully no standby call dari site hehe
i need rest and time susun2 back my barang inside my room.
oh my, oh my! kejar kejar buat 50 kerja at a time le
semoga dilapangkan fikiran and not too stress at this time.
InshaAllah.
Happy weekend kamuuuu :)

Monday, January 11, 2016

Cornbeef with Cheese Sandwich

Pagi-pagi liat gmbr makanan macam mau have another round of breakfast lah hehe
Cornbeef with Cheese Sandwich


A simple menu great for breakfast or hitea.

Menu yg mengingatkan kenangan ber-Business Project dengan my besties zaman kolej  dulu. Just because terkenangkan mereka & rindu diorang, rindu lah plg kan makan sandwich ni. Sorang jauh diperantauan posting kerja dan sorang ada diBrunei but rarely jumpa cos of commitment. Rajin betanya kabar & share our stories of the goods and bads thru WhatsApp je. This menu was a hit during our Business Project. Kenangan lah kan.

--------------------------------------------------
Bahan memang sikit je:
  • Rotipaun
  • Cheese slices
  • Cornbeef (digoreng dgn bawang besar, sos cili, sikit garam)

Cara buat:
  • Spread Roti dengan Cornbeef yg sudah digoreng then letak cheese slice .
  • Compress dlm Sandwich Toaster.
  • Boleh dimakan begitu saja!  hehe
 --------------------------------------------------


Since Sandwich Toaster dirumah nda berfungsi. Masa2 mau menggunakan lah jua ia nda baik huh! So guna cara lain. Bakar atas frying pan je. As long panas dan bole mencairkan cheese slices dlmnya tu. Ni pun jadi lah kan.

Sekian perkongsian my light simple menu pagi ni :)

Thursday, January 7, 2016

Family Day Out

Kisah weekend lepas.
This is sooo unplan. Sister treat us sempena Year End hehe
Whole family went out that Sunday afternoon. Except big bro kerja.

First stop was shopping sakan at Hua Ho Manggis hehe
The lil siblings nda berapa shop on stationeries and school stuff kali ni.
Only lil bros have to buy new shoes and baju for technical school diorang.
Even sister bongsu kami pun nda shop on school stuff. Katanya masih banyak stok haha
Me and the sisters apa lagi sementara waiting for lelakinya memilih-milih,
us the ladies shop for clothes.
Kali ani tah chance kan shop cos for the past weeks atu nda dpt pigi kadai.
Make way for other families kan shopping.
Faham lah kan masa tu ramai yg kan top up brg dapur utk tahun baru and beli brg sekolah anak lagi

Then 2nd stop rehat makan hi-tea sebentar diArea Kiulap.
Makan diShabulicious, Kiulap. Nda realise plg Shabulicious ada branch diKiulap tu.
Eh Hi-tea kah ni?? hahaha big meals plg tu
I sat next to sister bongsu. Dapat kongsi makanan.
Order 1 soup for both of us to share dengan our mini set dish atu,
yg lain ambil each soup sorang dengan another set to add up inside hehe lapar shopping lah tu


Next went to the Mall Gadong. Jalan2 and shop more hehe.
Sempat lah beli few brg bulanan and anniversary exchange gift for dearFiance.
Mama shop alot on kasut kerja hehe
Cos ani tah time nya kan betanya the daughters design bisai for her.
Everytime jalan guarantee nda complete ni sebab tu lah.
Ani sudah complete.. funny jua, mama cannot decide which 1 better sebab "byk mulut" komen hahaha

Last stop for the night at The Arch, Gadong for supper.
Parents and the lil bros nda join.
Light meals saja and hang out.
Terliur liat Blueberry Cheesecake arah display tu.
My meal ya tah tu hehe cake and hot drink.


Memang yummy! Recommended. 

Monday, January 4, 2016

Selamat Tahun 2016

Assalamualaikum Selamat Pagi semua..

Entri pertama di Tahun 2016.

Alhamdulillah atas segala baik & buruk di Tahun 2015.
Ambil yg positif utk lebih produktif di tahun baru.
Yg nda baik, cuba lupakan dan improve utk kebaikkan.
Sentiasa ingati diri, harap dan Doa yg baik2 saja
Peringatan utk diri sendiri jua hehe
Insha Allah kesudahan yg baik saja nanti amiin...